Man zit voorovergebogen over tekst

Schrijven is schrappen

‘Schrijven is schrappen‘ zei Godfried Bomans. Of het nu om een sollicitatiebrief, een webtekst of een e-mail gaat: korte en bondige teksten lezen prettiger. Maar hoe doe je dat, kort en bondig schrijven?

Lees verder
Maastricht, hoofdstad van Limburg

Lekker Limburgs deel II

Geboren en getogen in Utrecht, woon ik nu al enkele jaren in Limburg. Toch word ik nog regelmatig verrast door de in mijn oren vreemd klinkende woorden en uitdrukkingen. Daarom is het tijd voor deel II van mijn artikel over leuke Limburgse uitspraken.

Lees verder
Een kind leest een boek, omringd door andere boeken.

Schrijven voor kinderen

Of je nu een verhaal, een tekstboek, of een instructie voor kinderen schrijft, schrijven voor kinderen is anders dan schrijven voor volwassenen. Waar moet je op letten?

Lees verder
Maastricht, hoofdstad van Limburg

Lekker Limburgs deel I

Als tekstschrijver vind ik de Limburgse taal – já het is echt een taal – heel tof. Daarom in dit artikel een aantal leuke Limburgse uitspraken waar ik als ‘nieuwkomer’ van geniet.

Lees verder

Waarom een manuscript laten nakijken?

Heb jij een fantastisch verhaal geschreven en wil je dit in eigen beheer uitgeven, of naar een uitgeverij sturen? In beide gevallen is het verstandig om je manuscript na te laten kijken door een corrector of redacteur.

Lees verder