Het schrijven van SEO webteksten voor een bedrijf dat photobooths verhuurt

In opdracht van CopyRobin schreef ik meerdere webpagina’s voor de website: www.photoboothpoint.nl. Bij deze teksten was het belangrijk dat de SEO in orde was. De teksten moesten goed gevonden worden door Google. Om goede SEO webteksten te schrijven moest ik:

  • zoekwoordenonderzoek doen
  • zoekwoorden gebruiken in titels, koppen en in de reguliere tekst
  • SEO-titels schrijven
  • meta-omschrijvingen opstellen
  • teksten schrijven met een hoge leesbaarheidsscore
  • en meer…

Hieronder een aantal screenshots van webpagina’s die ik schreef voor deze website.

Belangrijkste landingspagina SEO schrijven: photobooth huren

De belangrijkste pagina voor photoboothpoint.nl – naast de homepage – is de pagina ‘photobooth huren’. Deze pagina moest uiteraard goed gevonden worden wanneer mensen zoeken op ‘photobooth huren’. Daarnaast moest de pagina ook op andere zoektermen als ‘fotohokje huren’ en ‘fotozuil huren’ gevonden kunnen worden. Verder moest dit een algemene pagina zijn, waarop veel informatie werd gegeven over wat een photobooth precies is en waarvoor je deze kunt gebruiken.

Tweede belangrijke pagina: photobooth huren voor bruiloft

Naast bovenstaande webpagina schreef ik ook de pagina waarop informatie wordt gegeven over het huren van photobooths voor bruiloften. Deze pagina moest gevonden worden wanneer mensen googelen op ‘photobooth huren bruiloft’, maar ook wanneer men meer in het algemeen op zoek is naar een leuk cadeau voor een bruidspaar, of een leuke activiteit voor op een trouwfeest. Daarnaast moest de pagina informatief en enthousiasmerend zijn.

Derde webpagina: photobooth huren voor merkactivatie

Om klanten ervan te overtuigen dat de photobooth ook goed gebruikt kan worden voor zakelijke doeleinden, schreef ik de pagina ‘photobooth huren voor merkactivatie en klantbeleving’. Op deze pagina wordt alle informatie gegeven over de mogelijkheden om de photobooth in te zetten op beurzen, ter verhoging van de klantbeleving in winkels en voor andere marketingdoeleinden.

Credits
De afbeelding in de header is van Clear Choice Photo Booth via Pixabay.