Blogs over online marketing

In opdracht van Copy Robin schreef ik meerdere blogs voor de website Geryaal.nl. Gery is een SEO-specialist. Zij weet alles over het optimaliseren van een website om de vindbaarheid in Google te verbeteren. Om de kennis die zij heeft op dit gebied goed te laten zien op haar website, schreef ik — op basis van haar input, eigen kennis en onderzoek — verschillende blogs over onderwerpen die te maken hebben met SEO en online marketing. Hieronder geef ik je twee voorbeelden: één blog over het belang van bloggen (ja, echt!) en één blog over het belang van e-mailmarketing.

SEO schrijven blogs

Omdat Gery een SEO-expert is was het natuurlijk super belangrijk dat de blogs op haar eigen website SEO geschreven waren. Gery had zelf al zoekwoordenonderzoek gedaan en gaf mij de zoektermen door aan de hand waarvan ik haar teksten moest schrijven. Deze zoektermen moesten op de juiste plek in de tekst verwerkt worden.

Blog over bloggen

Als tekstschrijver schrijf ik over de meest uiteenlopende onderwerpen: van photobooths tot verfsoorten en van personeelsuitjes tot onderwerpen die te maken hebben met (online) marketing. Maar dit onderwerp, daar moest ik wel even om gniffelen. Ik werd gevraagd om een blog te schrijven over… bloggen. Het artikel moest antwoord geven op vragen als ‘waarom moet je als ondernemer een blog hebben?’, ‘waarom zou je het schrijven van je blogs uitbesteden?’, ‘hoe krijg ik lezers voor mijn blog?’ en ‘hoe kan ik de vindbaarheid van mijn blogs vergroten?’

Blog over het belang van e-mailmarketing in online marketing

Daarnaast schreef ik een blog over het belang van e-mailmarketing. Deze blog moest antwoord geven vragen als ‘wat is e-mailmarketing?’, ‘wat levert e-mailmarketing concreet op?’, ‘hoe kom ik aan inschrijvers voor mijn e-maillijst?, ‘Hoe kies ik de juiste provider voor mijn e-mails en nieuwsbrieven?’ en meer.

Op zoek naar een schrijver voor jouw blogs?

Door een blog toe te voegen op je website kun je je expertise tonen in jouw vakgebied. Daarnaast zorgen goed geschreven blogs ervoor dat je website beter gevonden wordt. Met andere woorden, het regelmatig plaatsen van relevante blogs draagt bij aan de SEO van jouw website. Benieuwd wat het kost om eenmalig, of op regelmatige basis, een blog door mij te laten schrijven? Neem dan vooral contact met mij op.

Credits

De afbeelding in de header is van Wokandapix via Pixabay