In de zomer van 2020 kwam Arjan Bleeker naar mij toe met een leuke vraag. Hij was op zoek naar een tekstschrijver voor zijn website als coach. Of ik hem daarmee kon helpen? Daar zei ik natuurlijk direct ‘Ja!’ op.

Hieronder ga ik in op mijn werkwijze en de teksten die ik heb geschreven voor Arjan. Je kunt deze teksten ook vinden op www.arjanbleeker.nl

Hoe ik werk als tekstschrijver voor website coach

Arjan wist prima wie hij was als coach, waarin hij zich onderscheidde van andere coaches en welke diensten hij aan wilde bieden via zijn website. Hij had dan ook wel in zijn hoofd wat hij wilde dat op zijn website kwam te staan, maar dit op papier zetten bleek toch nog best lastig. Gelukkig kon ik hem hierbij helpen!

Maar hoe gaat dat dan precies in zijn werk? Hoe krijg ik als tekstschrijver dat wat in Arjans hoofd zit, op papier?

Dat ging in het kort zo:

  1. In een informeel telefoongesprek vroeg ik uit wie Arjan precies is als coach, wat zijn coachingspraktijk precies inhoudt, welke diensten hij aanbiedt, wat hij zo leuk vindt aan zijn werk als coach, etc. Zo krijg ik een goed beeld van Arjan, zijn bedrijf en zijn drijfveren.
  2. Vervolgens liet ik Arjan een intakeformulier invullen met vragen over het doel van de website, de benodigde pagina’s en de informatie die op elke pagina moet komen te staan.
  3. Omdat Arjan zelf al het een en ander had geprobeerd te schrijven, zei ik: stuur me maar wat je al hebt. Dan kan ik daarop verder bouwen.
  4. Aan de hand van al deze input schreef ik de eerste versie van de teksten. Het idee achter de eerste versie was dat Arjan hier nog op kon schieten. Hij was echter zo tevreden over de teksten dat het eigenlijk gelijk goed was. Super natuurlijk! šŸ™‚

Homepage

EĆ©n van de pagina’s die ik heb geschreven, is de homepage. Op de homepage moest duidelijk worden waar Arjan als coach voor staat, wie hij is, welke diensten hij aanbiedt en hoe hij naar samenwerken kijkt. Verder moest de tekst uitnodigen om verder te klikken/lezen.

Dienstenpagina’s

Via de homepage kunnen bezoekers doorklikken naar de pagina’s ’teamontwikkeling’, ‘individuele ontwikkeling’ of ‘leiderschapsreizen’. Dit zijn de drie diensten die Arjan aanbiedt. Voor elke dienst moest een aparte pagina worden geschreven, waaruit duidelijk werd wat de dienst precies inhoudt, hoe Arjan te werk gaat, met wat voor soort vragen hij aan de slag gaat en natuurlijk hoe klanten met hem in contact kunnen komen. Hieronder een paar screenshots van de pagina ‘individuele coaching’.

Pagina ‘over mij’

Ten slotte moest ook de pagina ‘Over mij’ geschreven worden. Hierin moest duidelijk worden wie Arjan precies is, methodes die hem inspireren en met welke partijen hij zoal samenwerkt. Ten slotte moest ook op deze pagina duidelijk naar voren komen hoe geĆÆnteresseerden contact met hem kunnen opnemen.

Op zoek naar een tekstschrijver voor jouw website?

Of je nu een coachingspraktijk hebt, een glazenwassersbedrijf of een online-marketingbureau: een goede website is altijd belangrijk. Het is je visitekaartje en in een tijd waarin er weinig netwerkevenementen zijn ook een van de belangrijkste manieren om met potentiƫle klanten in contact te komen. Ben jij nog op zoek naar een goede tekstschrijver voor jouw website? Neem dan zeker contact met me op.