SEO Tekstschrijver

SEO tekstschrijver: teksten voor je website laten schrijven

Ben je een ondernemer met een eigen website en wil je meer bezoekers op je website? Dan is het tijd om een SEO tekstschrijver in te schakelen!

Door de SEO van jouw webteksten te verbeteren zorg ik ervoor dat jouw website beter wordt gevonden in Google! En dat is superbelangrijk, want het meeste internetverkeer begint op Google. 

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine-optimalisatie. Het omvat alle acties die je kunt nemen om je website en de individuele webpagina’s beter te laten scoren in verschillende zoekmachines. Veruit de belangrijkste zoekmachine is Google, omdat deze het meest wordt gebruikt. Met ‘beter scoren in Google’ bedoel ik dat je website hoger in de zoekresultaten terecht komt, wanneer gebruikers zoeken op relevante zoekwoorden. 

Stel, je hebt een webshop in vintage kleding. Dan wil je dat als mensen zoeken op ‘vintage kleding’, jouw website hoog in de zoekresultaten verschijnt. Dit zorgt namelijk voor meer bezoekers op je website en uiteindelijk meer verkopen. 

Om de SEO van je website te verbeteren kun je een aantal dingen doen. Naast een aantal technische aspecten, linkbuilding en het verzamelen van online recensies zijn vooral de teksten op je website van groot belang voor je SEO. Dit noemen we on page SEO.

Hierbij zijn onder meer de volgende onderdelen van belang:

Waarom teksten voor je website laten schrijven door een SEO tekstschrijver?

Nu je weet wat SEO is, zal het je niet verbazen dat dit een belangrijk onderdeel is van elke website. Door je SEO te verbeteren:

Hoe ik als SEO tekstschrijver jouw webteksten meer Google-vriendelijk maak:

  • Als SEO schrijver voeg ik relevante zoekwoorden toe aan je websiteteksten om beter gevonden te worden.
  • Zoekwoorden positioneer ik op de juiste plek in de tekst, zoals in de titel, tussenkopjes en een aantal keer in de lopende tekst. 
  • Ik schrijf ook metatitels en meta-omschrijvingen, cruciaal voor SEO, die je Google zoekresultaten vormgeven.
  • Als je niet weet welke zoekwoorden te gebruiken, kan ik een zoekwoordenonderzoek uitvoeren.
  • Bestaande webteksten kan ik herschrijven voor verbeterde SEO, wat tijd en geld bespaart.
  • Ik kan helpen je website up-to-date te houden door regelmatig nieuwe blogs en artikelen te plaatsen, essentieel voor goede SEO.

Wat zijn de tarieven voor een SEO tekstschrijver?

De kosten voor een SEO tekstschrijver lopen nogal uiteen. Online vind je alles tussen de € 30 en € 180 per uur. Let dus goed op dat je niet onnodig te veel betaald.

Let op: wees ook voorzichtig met te goedkope tekstschrijvers. SEO-tekstschrijven kost tijd, vereist geïnvesteerde kennis en soms dure tools. Bij te goedkope aanbieders kunnen zowel de tijd als expertise tekortschieten.

SEO teksten voor een vaste prijs

Het nadeel van een uurtarief is dat klanten vaak niet precies weten wat ze kunnen verwachten qua kosten. Daarom hanteer ik een vaste prijs per 500 woorden. Zo weet je vooraf exact wat de kosten zullen zijn voor de teksten van je website.

  • Heb je al webteksten? Dan betaal je enkel voor het SEO herschrijven van de webteksten. Hiervoor betaal je bij Berlang communicatie € 95,- ex btw per 500 woorden.
  • Wil je nieuwe webteksten laten schrijven? Dan betaal je het tarief voor het SEO schrijven van webteksten. Hiervoor betaal je bij Berlang Communicatie € 115,- ex btw per 500 woorden.
  • Moet ik ook een zoekwoordenonderzoek uitvoeren? Dan betaal je hiervoor eenmalig € 80,- ex btw.
  • Wil je regelmatig nieuwe blogs en artikelen om je website up-to-date te houden? Dan spreken we samen een prijs per maand af.

Neem contact op

Via dit formulier kun je contact met mij opnemen en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.