Professioneel cv laten maken

Professioneel CV laten maken

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Heb je een vacature op het oog die perfect bij je past? Dan zal je waarschijnlijk een sollicitatiebrief en cv moeten inleveren. Je cv is daarbij minstens net zo belangrijk als je sollicitatiebrief. Je cv wordt meestal als eerste bekeken. Is jouw cv niet overtuigend? Dan wordt je brief vaak niet eens gelezen! Je cv moet er dus professioneel uitzien en mag geen spelfouten of grammaticale fouten bevatten.

Geef je huidige cv een nieuwe look!

Heb jij je cv opgemaakt in Word? Dan ziet dat er waarschijnlijk niet zo mooi uit. En dat heeft (onbewust of bewust) toch invloed op jouw kansen! Steek je cv dus in een professioneel jasje om extra kans te maken op jouw droombaan.

Een professioneel opgemaakt cv ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Cv laten nakijken op spelling en grammatica

Zoals ik hierboven eigenlijk al uitleg is je cv minstens net zo belangrijk in het sollicitatieproces als je brief. Toch wordt het cv vaak vergeten als het gaat om de controle op spelling en grammatica. Wanneer je echter alleen je sollicitatiebrief laat nakijken en je cv vergeet, valt dat verschil gelijk op. Je maakt namelijk vaak dezelfde fouten in je sollicitatiebrief, als in je cv. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. Hoofdlettergebruik: veel mensen schrijven beroepen en functietitels onterecht met hoofdletters. Ook de maanden van het jaar en de dagen in de week worden vaak onterecht met hoofdletters geschreven.
  2. Samenstellingen: ik zie vaak veel fouten in samenstellingen. Een functietitel als ‘marketingmedewerker’ wordt bijvoorbeeld vaak onterecht als ‘marketing medewerker’ geschreven.
  3. Opsommingen: wanneer je een opsomming maakt, dienen alle delen van de opsomming grammaticaal gelijk aan elkaar te zijn. Een foutieve opsomming is bijvoorbeeld: ‘Binnen deze functie heb ik de volgende taken uitgevoerd: rapportages afgelegd, het doen van onderzoek, marketing.’

Schrijf je cv met hoofdletters of kleine letters?

Gratis tip: de eerste fout die veel mensen maken is dat ze ‘curriculum vitae’ en ‘cv’ met hoofdletters schrijven (Curriculum Vitae en CV). In Nederlandse teksten schrijf je zowel de volledige term als de afkorting met kleine letters.

Cv en sollicitatiebrief laten nakijken

Ik adviseer klanten dus altijd om zowel hun sollicitatiebrief als hun cv te laten nakijken en het cv professioneel op te laten maken. Het voordeel van een goed cv, is dat je deze niet voor elke sollicitatie hoeft aan te passen. Waar je een sollicitatiebrief elke keer moet aanpassen op de vacature waarop je solliciteert, hoeft dit bij een cv vaak niet. Deze kun je vaak voor meerdere vacatures gebruiken.

De kosten voor een professioneel cv

Het laten nakijken van je cv op taal kost €75,00 ex btw. (€90,75 inclusief btw)
Wil je daarnaast je cv professioneel laten opmaken? Dan betaal je in totaal €100,- ex btw (€121,- inclusief btw).

Deze dienst wordt meestal afgenomen in combinatie met het laten schrijven van een sollicitatiebrief.

Neem contact op

Via dit formulier kun je contact met mij opnemen en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.