Sollicitatiebrief laten nakijken

Sollicitatiebrief laten nakijken

YES! Je hebt hem gevonden: je droombaan, die ene vacature die precies bij jou past. Tijd om een sollicitatiebrief op te stellen en je cv te updaten. Maar voor je op ‘verzenden’ klikt, kun je beter eerst je sollicitatiebrief laten nakijken. Je wilt immers niet dat jouw brief door één of meerdere spelfouten aan de kant wordt gelegd… toch?

Waarom een sollicitatiebrief laten controleren?

Twijfel je nog of een sollicitatiebrief laten nakijken nut heeft? Lees dan deze vijf redenen om je sollicitatiebrief te laten nakijken door Berlang Communicatie.

1. Ik haal spelfouten en grammaticale fouten uit je brief.

Als tekstschrijver/corrector kijk ik kritisch naar jouw brief en verwijder ik alle spelfouten en grammaticale fouten. Zeker als je niet zo goed bent in het schrijven van teksten, is het laten nakijken van je sollicitatiebrief verstandig.

2. Je ziet je eigen fouten niet.

Ook wanneer je goed bent in het Nederlands, kan een tweede set ogen geen kwaad. Je wordt namelijk al gauw blind voor je eigen fouten. Laat ik het zo zeggen: zelfs tekstschrijvers laten hun sollicitatiebrief nakijken door andere tekstschrijvers.

3. Ik maak je formuleringen bondiger en actiever.

Veel sollicitatiebrieven die ik lees bevatten omslachtige en passieve zinnen. Deze haal ik er natuurlijk gelijk uit en vervang ik door bondige en actieve zinnen.

Een voorbeeld van een omslachtige zin: ‘Middels deze brief zou ik graag willen solliciteren op…’ Dat kan veel korter: ‘Met deze sollicitatiebrief solliciteer ik op….’

Voorbeeld van een passieve zin: ‘Verder werden in mijn vorige baan patiëntendossiers door mij gecontroleerd’. Een actieve zin leest fijner: ‘In mijn vorige baan controleerde ik patiëntendossiers.’

4. Je komt overtuigender en zelfverzekerder over.

Bescheidenheid is een goede eigenschap, maar niet in een sollicitatiebrief. In veel brieven lees ik zinnen als: ‘Ik heb best wel wat ervaring met…’ of ‘Ik denk dat ik een goede kandidaat zou kunnen zijn…’ Deze zinnen komen heel onzeker over, terwijl je dat misschien helemaal niet bent.

Laat je je sollicitatiebrief door mij nakijken? Dan zorg ik ervoor dat jij overkomt als zelfverzekerd, overtuigend en competent. Want als jij al niet gelooft dat je écht de beste kandidaat bent voor de functie, waarom zou de manager of HR-medewerker dat dan wel doen?

5. Ik wijs je op onduidelijkheden.

Je eigen opleiding en werkervaring spreken voor jou waarschijnlijk voor zich. Hierdoor kun je denken dat andere mensen ook altijd begrijpen wat je bedoelt, of dat de link tussen jouw opleiding/werkervaring en de baan waarop je solliciteert zo duidelijk is, dat je dit niet hoeft uit te leggen. Maar dat is niet altijd het geval. Voor de lezer van je sollicitatiebrief is die link misschien helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Hetzelfde geldt als je vakjargon gebruikt. Je denkt misschien dat de betekenis hiervan vanzelfsprekend is, omdat je solliciteert op een vacature in dat vakgebied… Maar jouw brief wordt niet altijd (direct) gelezen door iemand met veel inhoudelijke kennis. Soms wordt de brief bijvoorbeeld gelezen door een HR-professional, die misschien heel goed is in het werven van mensen, maar niet per se alle vaktechnische termen kent.

Wanneer ik je sollicitatiebrief nakijk, wijs ik je daarom op onduidelijkheden en vakjargon. Samen kijken we of het nodig is om het jargon te gebruiken, of dat het beter weggelaten kan worden.

Sollicitatiebrief laten nakijken door Berlang Communicatie

Laat je je sollicitatiebrief door mij nakijken en verbeteren? Dan kun je rekenen op meer dan alleen een taalkundig goede brief. Onder mijn nakijkservice vallen de volgende onderdelen:

  Kosten sollicitatiebrief nakijken

  Kortom, voldoende redenen om je sollicitatiebrief te laten nakijken. Mijn tarief voor het nakijken van een sollicitatiebrief op spelling en grammatica is €75,- ex btw (€90,75 inclusief btw). 

  Wil je dat ik een bestaande sollicitatiebrief herschrijf? Dan vraag ik daarvoor €85,- ex btw (€102,85 inclusief btw). 

  Wil je liever een volledig nieuwe sollicitatiebrief laten schrijven? Hiervoor reken ik €100,- ex btw (€121,- inclusief btw). 

  Meer informatie? Neem dan contact met mij op.

   Neem contact op

   Via dit formulier kun je contact met mij opnemen en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.