Tekstschrijver en redacteur

Ben jij op zoek naar een tekstschrijver?

Ben je op zoek naar een tekstschrijver die zich inleeft in jouw doelgroep en content schrijft die past bij jouw bedrijf? Wil je dat de teksten op jouw website, in jouw nieuwsbrief en op jouw sociale media jouw lezers aanzetten tot actie? Dan ben je op zoek naar een freelance tekschrijver of freelance copywriter.

Wat is een freelance copywriter?

Een copywriter is een ander woord voor een tekstschrijver. Met een copywriter wordt meestal een bepaalt soort tekstschrijver bedoelt: iemand die (vaak korte) wervende teksten schrijft voor een organisatie of bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan webteksten als blogs, nieuwsbrieven, advertentieteksten en landingspagina’s.

Het doel van deze teksten is meestal iets verkopen. Dat is soms heel direct, zoals in een advertentietekst, maar kan ook indirect zijn, zoals in een blog of nieuwsbrief. De teksten kunnen ook een algemener doel hebben, zoals het vergroten van de naamsbekendheid van een merk of bedrijf.

Veel copywriters werken op freelancebasis. Zij werken dan voor meerdere organisaties en bedrijven. Dit kan op opdrachtbasis of op projectbasis. Ook kan een bedrijf een freelance copywriter inhuren voor een vast aantal opdrachten of een vast aantal uren per maand.

Freelance copywriter inhuren?

Als freelance copywriter kun je mij inhuren op projectbasis, bijvoorbeeld voor het schrijven of herschrijven van:

Heb je op regelmatige basis opdrachten? Wil je bijvoorbeeld elke maand een vast aantal blogs laten schrijven? Of zoek je iemand die elke maand de nieuwsbrief kan verzorgen? Dan kun je me als copywriter natuurlijk ook inhuren voor een vast aantal teksten per maand.

Wat kost een copywriter gemiddeld?

Misschien is het je opgevallen dat de kosten voor een copywriter online nogal uiteenlopen. Het uurtarief voor een copywriter kan overal tussen de €30 en de €150 liggen. Pas dus op dat je niet onnodig te veel betaalt! Let echter ook op veel te goedkope copywriters. Ze zeggen niet voor niets: “If you pay peanuts, you get monkeys” 😉

Let op: Veel copywriters werken op uurbasis. Zij factureren achteraf het aantal uren dat zij over een opdracht hebben gedaan. Als klant weet je dan van te voren niet wat je kwijt bent aan een bepaalde opdracht. Omdat ik zelf ondernemer ben, begrijp ik dat het fijner is om vooraf duidelijkheid te hebben. Daarom werk ik zelf altijd met een prijs per opdracht.

Wat kost copy bij Berlang Communicatie?

Wil je mij als freelance copywriter inhuren? Dan kun je daarvoor een vrijblijvende offerte aanvragen via het contactformulier op deze website. Zoals gezegd werk ik altijd met een prijs per opdracht. Je komt dus nooit achteraf voor verrassingen te staan!

Voor het schrijven van SEO webteksten (webpagina’s, landingspagina’s, blogs) houd ik een vast bedrag van €115,- ex btw per 500 woorden aan. Een zoekwoordenonderzoek kost bij mij €80,- ex btw.

Voor andere soorten teksten kun je met het beste even een berichtje sturen. We bespreken dan samen wat de opdracht precies inhoudt en ik stel een vrijblijvende offerte op.

De voordelen van Berlang Communicatie

  • Teksten die overtuigen: als copywriter begrijp ik dat jouw teksten niet alleen ‘leuk’ moeten zijn, maar je lezer/bezoeker ook ergens van moeten overtuigen. Uiteindelijk wil je iets bereiken met de tekst. Dat kan bijvoorbeeld zijn: een product verkopen, mensen activeren om contact met je op te nemen of de naambekendheid van jouw merk vergroten. Copy van Berlang Communicatie is altijd doelgericht, wat je doel ook is.

  • Vooraf een duidelijke en eerlijke prijs: doordat ik werk met een vast bedrag per opdracht, weet je altijd vooraf waar je aan toe bent. Daarbij reken ik niet de exorbitant hoge prijzen die je soms online ziet langskomen voor copy, maar gewoon een eerlijke prijs voor kwalitatief werk.

  • Altijd op tijd: als taalkundige ken ik als geen ander de etymologie van het woord deadline. Met andere woorden: ik neem deadlines doodserieus en lever mijn opdrachten altijd netjes voor de afgesproken datum op.

  • Uitgebreide ervaring: als freelance copywriter heb ik uitgebreide ervaring in het schrijven van allerlei verschillende soorten wervende teksten. Dat doe ik voor allerlei soorten bedrijven: van een verhuisbedrijf tot een marketingbureau en van een coachingspraktijk tot een webshop.

Neem contact op

Via dit formulier kun je contact met mij opnemen en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.