SEO tekstschrijver: teksten voor je website laten schrijven

Ben je een ondernemer met een eigen website en wil je meer bezoekers op je website? Dan is het tijd om een SEO tekstschrijver in te schakelen!

Door de SEO van jouw webteksten te verbeteren zorg ik ervoor dat jouw website beter wordt gevonden in Google! En dat is superbelangrijk, want het meeste internetverkeer begint op Google. 

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine-optimalisatie. Het omvat alle acties die je kunt nemen om je website en de individuele webpagina’s beter te laten scoren in verschillende zoekmachines. Veruit de belangrijkste zoekmachine is Google, omdat deze het meest wordt gebruikt. Met ‘beter scoren in Google’ bedoel ik dat je website hoger in de zoekresultaten terecht komt, wanneer gebruikers zoeken op relevante zoekwoorden. 

Stel, je hebt een webshop in vintage kleding. Dan wil je dat als mensen zoeken op ‘vintage kleding’, jouw website hoog in de zoekresultaten verschijnt. Dit zorgt namelijk voor meer bezoekers op je website en uiteindelijk meer verkopen. 

Om de SEO van je website te verbeteren kun je een aantal dingen doen. Naast een aantal technische aspecten, linkbuilding en het verzamelen van online recensies zijn vooral de teksten op je website van groot belang voor je SEO. Dit noemen we on page SEO.

Hierbij zijn onder meer de volgende onderdelen van belang:

 • De titel
 • Meta-titel en meta-omschrijving 
 • Headings
 • URL structuren
 • ALT-tekst voor afbeeldingen
 • Zoekwoorden in de lopende tekst
 • Interne links

Waarom teksten voor je website laten schrijven door een SEO tekstschrijver?

Nu je weet wat SEO is, zal het je niet verbazen dat dit een belangrijk onderdeel is van elke website. Door je SEO te verbeteren:

 • scoor je beter in Google
 • krijg je meer bezoekers op je website
 • krijgt jouw bedrijf een grotere naamsbekendheid
 • verkoop je meer producten of diensten
 • krijg je meer aanvragen/reserveringen/aankopen/offline bezoekers
Afbeelding illustreert succes door verbeteren SEO webteksten
Wil je meer bezoekers op je website en je bedrijf laten groeien? Schakel een SEO tekstschrijver in om je webteksten google-vriendelijk te maken. Business photo created by freepik – www.freepik.com

Hoe ik als SEO tekstschrijver jouw webteksten meer Google-vriendelijk maak:

 1. Als SEO tekstschrijver houd ik hierbij rekening met de zoekwoorden waarop je wilt worden gevonden. Door deze zoekwoorden op de juiste plek in de teksten op je website te verwerken, zorg ik voor teksten met een goede SEO. De zoekwoorden moeten bijvoorbeeld terugkomen in de titel, de headings en een aantal keer in de lopende tekst.
 2. Uiteraard schrijf ik voor jou ook de metatitel en meta-omschrijving: deze teksten verschijnen niet op je pagina maar zijn van groot belang voor SEO omdat ze bepalen hoe jouw website wordt getoond in de zoekresultaten van Google.
 3. Weet je niet op welke zoekwoorden je wilt worden gevonden of wil je zeker weten dat dit de woorden zijn waarop mensen ook daadwerkelijk googelen? Laat mij dan een zoekwoordenonderzoek uitvoeren.
 4. Heb je al teksten op je website? Dan kan ik je webteksten herschrijven en hierbij de SEO verbeteren. Dit scheelt tijd en daarmee geld ten opzichte van het schrijven van volledig nieuwe teksten!
 5. Voor een goede SEO is het belangrijk dat je website up-to-date blijft. Je dient regelmatig nieuwe informatie op je website te zetten, anders ziet Google je website als ‘verouderd’. Dit kan je doen door regelmatig relevante blogs en artikelen te plaatsen op je website. Ook deze teksten kan ik als SEO tekstschrijver voor je verzorgen.
Hoger scoren in Google? Schakel een SEO tekstschrijver in. Afbeelding van 377053 via Pixabay.

Wat zijn de tarieven voor een SEO tekstschrijver?

De kosten voor een SEO tekstschrijver lopen nogal uiteen. Online vind je alles tussen de €30 per uur en €180 per uur. Let dus goed op dat je niet onnodig te veel betaald.

Let echter ook op te goedkope schrijvers. Het schrijven van SEO webteksten kost tijd. Bovendien heeft een goede SEO tekstschrijver geïnvesteerd in zijn of haar kennis. Daarnaast maakt hij of zij gebruik van verschillende tools, die in sommige gevallen ook geld kosten. Te goedkope SEO tekstschrijvers zullen ergens op indammen: ofwel ze besteden minder tijd aan jouw teksten, ofwel ze hebben eigenlijk niet de kennis en kunde om te doen wat ze aanbieden.

SEO teksten voor een vaste prijs

Het lastige aan een uurloon vind ik zelf altijd, dat je als klant niet altijd een goed beeld hebt van hoe lang een opdracht duurt. Een uurtarief kan dus betekenen dat je achteraf veel meer moet betalen dan je van te voren dacht. Daarom houd ik een vaste prijs per 500 woorden aan. Zo weet jij van te voren precies wat je kwijt gaat zijn aan het laten schrijven van de teksten voor jouw website.

 • Heb je al webteksten? Dan betaal je enkel voor het SEO herschrijven van de webteksten. Hiervoor betaal je bij Berlang communicatie €65,- ex btw per 500 woorden.
 • Wil je nieuwe webteksten laten schrijven? Dan betaal je het tarief voor het SEO schrijven van webteksten. Hiervoor betaal je bij Berlang Communicatie €85,- ex btw per 500 woorden.
 • Moet ik ook een zoekwoordenonderzoek uitvoeren? Dan betaal je hiervoor €75,- ex btw.
 • Wil je regelmatig nieuwe blogs en artikelen om je website up-to-date te houden? Dan spreken we samen een prijs per maand af.

Wil je ook meer uit je website halen?

Heb je interesse in mijn diensten, dan kun je het beste contact met mij opnemen via het contactformulier op mijn website, of door een e-mail te sturen naar: lisa@berlangcommunicatie.nl

Credits:

De afbeelding in de header is afkomstig van www.freepik.com