Websiteteksten laten schrijven

Laat de teksten voor je website schrijven door Berlang Communicatie

Wanneer je een website laat bouwen door een webbouwer of webbureau, moet je vaak zelf je webteksten aanleveren. Maar het schrijven van websiteteksten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wat zet je op welke pagina? Hoe zorg je ervoor dat je teksten overtuigend zijn? Dit zijn vragen waar veel ondernemers mee zitten. Herken je dit? Kies er dan voor om je websiteteksten te laten schrijven door een professional.

Waarom teksten laten schrijven voor je website?

De teksten op je website zijn belangrijk. Slechte teksten laten een onprofessionele indruk achter. Goede websiteteksten daarentegen zorgen ervoor dat je website beter gevonden wordt, houden de aandacht van je bezoeker vast en overtuigen hem of haar om een product of dienst bij jou aan te schaffen.

Je website bestaat uit verschillende soorten pagina’s. Voor elke pagina heb je teksten nodig. Denk aan: de homepage van je website, landingspagina’s, blogs, productpagina’s, bevestigingspagina’s etc.

Websiteteksten laten schrijven die goed scoren in Google (zoekmachine-optimalisatie)

Hoe komen mensen eigenlijk op jouw website terecht? Dat kan op verschillende manieren:

  • Ze kennen jou persoonlijk en zoeken direct op jouw url, of typen jouw url over van een visitekaartje of ander offline promotiemiddel.
  • Via een link op een externe website.
  • Via een online advertentie, bijvoorbeeld op sociale media, die doorlinkt naar jouw website.
  • Via een zoekmachine zoals Google.


Veruit het meeste online verkeer begint bij Google. Goede websiteteksten zijn daarom zo geschreven dat je pagina’s beter vindbaar zijn in Google. Dit noemen we SEO tekstschrijven. SEO staat daarbij voor Search Engine Optimization, oftewel: zoekmachine-optimalisatie.

Teksten voor je website die overtuigen (conversie-optimalisatie)

Stap één is natuurlijk bezoekers trekken naar jouw website. Maar meer bezoekers op je website betekent niet automatisch meer inkomsten voor jou. Daarvoor moet je bezoekers eerst omzetten in klanten. Dat doe je door websiteteksten te laten schrijven die overtuigen. Dit noemen we conversie-optimalisatie.

Een conversie is een voor jouw nuttige actie. Denk aan een online aankoop, maar ook contact opnemen, het opvragen van een offerte, een inschrijving voor jouw nieuwsbrief, etc. Een goede tekstschrijver schrijft websiteteksten die je bezoeker overhalen om tot zo’n actie over te gaan.

Neem contact op

Via dit formulier kun je contact met mij opnemen en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.