Blogs over online marketing

Blogs over online marketing

Gezeten in de cockpit van Copy Robin, schreef ik meerdere blogs voor de website Geryaal.nl. Het brein achter Geryaal is Gery, een ware virtuoos in de wereld van SEO. Ze kan met een blinddoek om nog het digitale labyrint van website-optimalisatie ontleden, altijd met als doel om die oh zo belangrijke Google-zichtbaarheid een flinke boost te geven.

Mijn rol? Ik mocht haar kennis op het gebied van SEO en online marketing naar voren brengen door het weven van creatieve en informatieve verhalen. Mijn gereedschap: haar inzichten, mijn eigen kennis en flink wat onderzoek. Het resultaat: een verzameling aan boeiende blogs over alles wat met de wereld van online marketing te maken heeft.

Om je een proefje te geven van de blogs die ik voor deze SEO-specialist schreef, wil ik je graag twee pareltjes voorleggen: een blog over het belang van bloggen (ja, je leest het goed!) en een diepe duik in de wondere wereld van e-mailmarketing.

SEO schrijven blogs

Aangezien Gery een goeroe is in de wereld van SEO, was het natuurlijk van vitaal belang dat de blogs op haar website zelf ook SEO-geschreven werden. Gery had zelf al zoekwoordenonderzoek gedaan en gaf mij de zoektermen door aan de hand waarvan ik haar teksten moest schrijven. Mijn missie? Deze zoektermen vakkundig op de juiste plekken in de blogs verwerken.

Een blog over… bloggen!

Als een literaire kameleon schrijf ik over een breed scala aan onderwerpen: van photobooths tot verfsoorten en van personeelsuitjes tot onderwerpen die te maken hebben met (online) marketing. Maar dit onderwerp… Dit deed me toch wel even grijnzen! Mijn taak: een blog over… je raadt het al, bloggen!

Het doel: vragen beantwoorden als:

  • Waarom moet je als ondernemer een blog hebben?
  • Waarom zou je het schrijven van je blogs uitbesteden?
  • Hoe trek je lezers naar je blog?
  • Hoe vergroot je de zichtbaarheid van je blogs?

Screenshots van een del van de blog ‘Bloggen uitbesteden: verbeter de vindbaarheid van jouw website’ op www.geryaal.nl , geschreven door Berlang Communicatie.

Blog over e-mailmarketing

Daarnaast schreef ik een blog over het belang van e-mailmarketing in online marketing.Dit blog had de missie om vragen te beantwoorden zoals:

  • Wat is e-mailmarketing?’
  • Wat levert e-mailmarketing je precies op?
  • Hoe vergaar je inschrijvers voor je e-maillijst?
  • Hoe kies je de perfecte provider voor je e-mails en nieuwsbrieven?

 

Screenshots van een deel van de blog ‘Zes redenen om vandaag nog te beginnen aan e-mailmarketing’ op www.geryaal.nl, geschreven door Berlang Communicatie.

Op zoek naar een schrijver voor jouw blogs?

Door een blog aan je website toe te voegen, kun je jouw expertise in je vakgebied laten stralen. Goed geschreven blogs zijn als een honingpot voor Google; ze verbeteren de vindbaarheid van je website.  Nieuwsgierig naar de investering om een eenmalige blog, of misschien wel een regelmatige stroom aan blogs, door mij te laten schrijven? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.