Tekstschrijver voor website coach

Tekstschijver voor website coach

In de zomer van 2020 kwam Arjan Bleeker naar mij toe met een leuke vraag. Hij was op zoek naar een tekstschrijver voor zijn website als coach. Of ik hem daarmee kon helpen? Daar zei ik natuurlijk direct ‘Ja!’ op.

Hieronder ga ik in op mijn werkwijze en de teksten die ik heb geschreven voor Arjan. Je kunt deze teksten ook vinden op www.arjanbleeker.nl

Werkwijze

Arjan wist prima wie hij was als coach, waarin hij zich onderscheidde van andere coaches en welke diensten hij aan wilde bieden via zijn website. Echter, het omzetten van zijn ideeën naar concrete webteksten bleek een puzzel die hij niet alleen kon leggen. Voilà, daar was ik om hem te helpen.

Maar hoe gaat dat dan precies in zijn werk? Hoe krijg ik als tekstschrijver dat wat in Arjans hoofd zit, op papier? Dat ging in het kort zo:

  1. In een informeel telefoongesprek vroeg ik uit wie Arjan precies is als coach, wat zijn coachingspraktijk precies inhoudt, welke diensten hij aanbiedt, wat hij zo leuk vindt aan zijn werk als coach, etc. Zo krijg ik een goed beeld van Arjan, zijn bedrijf en zijn drijfveren.
  2. Vervolgens liet ik Arjan een intakeformulier invullen met vragen over het doel van de website, de benodigde pagina’s en de informatie die op elke pagina moet komen te staan.
  3. Aangezien Arjan al enige schrijfpogingen had ondernomen, vroeg ik hem zijn reeds gepende gedachten aan mij te overhandigen, zodat ik hierop kon voortborduren.
  4. Gevoed door deze berg aan informatie, stortte ik me op de eerste versie van de teksten. Het idee achter de eerste versie was dat Arjan hier nog op kon schieten. Maar tot mijn genoegen, gaf Arjan de teksten een gouden ster van goedkeuring. Hij was zo onder de indruk dat er geen correctieronde nodig was. Een echt ‘eureka’ moment! 😉

Homepage coach schrijven

Eén van de pagina’s die ik heb geschreven, is de homepage, ook wel bekend als de ‘digitale voordeur’. Deze pagina moest in een oogwenk onthullen wie Arjan is, waar hij als coach voor staat, welke diensten hij aanbiedt en hoe hij aankijkt tegen samenwerking. Maar het ging uiteraard niet enkel om het geven van informatie. De pagina moest de lezer ook prikkelen om dieper in de wereld van Arjan te duiken, verder te klikken en meer te lezen.  Kortom, de pagina moest een mix van informatie en inspiratie bieden!

Hieronder vindt je een aantal screenshots van de homepage:

tekstschrijver website coach  

Screenshots van homepage op www.arjanbleeker.nl, geschreven door Berlang Communicatie.

Dienstenpagina’s

Via de homepage kunnen bezoekers doorklikken naar de pagina’s ’teamontwikkeling’, ‘individuele ontwikkeling’ of ‘leiderschapsreizen’. Dit zijn de drie diensten die Arjan aanbiedt. Elke dienst verdiende een eigen, unieke pagina. Uit deze pagina moest duidelijk worden wat de dienst precies inhoudt, hoe Arjan te werk gaat, met wat voor soort vragen hij aan de slag gaat en natuurlijk hoe klanten met hem in contact kunnen komen.

Hieronder een paar screenshots van de pagina ‘individuele coaching’:

Screenshots van de pagina ‘Individuele Coaching’ op www.arjanbleeker.nl, geschreven door Berlang Communicatie.

Op zoek naar een tekstschrijver voor jouw website?

Of je nou een inspirerende coach bent, een flitsendste glazenwasser, of de digitale goeroe van een online-marketingbureau: jouw website is het schitterende podium waar jij de hoofdrol speelt. Het is jouw virtuele visitekaartje en brengt je in contact met jouw toekomstige klanten. Spreekt het idee van een tekstschrijver die jouw website laat stralen je aan? Aarzel dan niet om contact op te nemen!